logo wit met glowing maan

Klik hier voor de FAQ pagina!

header groen

Phantom of the Opera Tarot

De Phantom heeft een speciale plaats in ons hart, ons atelier is er ook naar vernoemd en al reeds vele jaren zijn de musical en boeken erover een grote liefde. Dat zal ook niet meer over gaan. We hebben vele kostuums ervan genaaid en ook eigen ontwerpen  gebaseerd op de Phantom.  Al sinds vele jaren hebben we artwork gemaakt  gebaseerd op dit bekende prachtige verhaal en het was dan ook een logische keuze om dit weer op te pakken. En wel in een hele bijzondere vorm; namelijk een Phantom of the Opera Tarot spel en later ook Orakel deck.

We willen graag benadrukken dat we vinden dat tarot niet zo zeer is voor toekomstvoorspellen of ‘eng’ is, het is een prachtige tool om situaties vanuit een ander oogpunt te bekijken. Het kan een fijn advies bieden. Het is een mooie manier om jezelf te kunnen helpen. Ons spel gaat dan ook een vriendelijke inslag hebben.

We hebben ons hierbij laten inspireren door zowel het bekende boek van Gaston Leroux, maar ook de door fans zeer geliefde prequel van Susan Kay over de geschiedenis van Erik, het spook van de opera:  “De Man achter het masker”. Daarnaast diverse films zoals de 1925 Phantom of the Opera film met Lon Chaney. Een andere grote inspiratie bron is de bekende musical van Andrew Lloyd Webber.

We hebben diverse studies verricht naar Tarot (en zijn er al jaren in geïnteresseerd) om een goed onderbouwd spel te kunnen maken zodat ervaren tarotisten met plezier met dit spel kunnen gaan werken. Aan de beginners is ook gedacht; er komt een mooi boekje bij met uitleg, tips voor laagdrempelige oefeningen en de kaarten worden stuk voor stuk kunstwerkjes waar je als verzamelaar van kan genieten als je niet veel met Tarot hebt. 

We hopen de set dit jaar (2024) nog uit te kunnen brengen, maar het zijn 78 kaarten met wat bonuskaarten, een mooie doos, een boekje en extra’s. Aangezien we echt onze hele ziel en zaligheid erin leggen, kosten de meeste prenten een week, twee weken of soms meer tijd. We zullen hier geregeld posten hoe het ervoor staat. Zodra het mogelijk is om voor te bestellen plaatsen we dat ook. Houd de website in de gaten, we zijn nog in aanbouw en er zal ook een webshop volgen. Geniet hieronder van een kleine preview van ons deck.

Voor geïnteresseerden, wekelijks volgen meerdere updates op onze Facebook & Instagram accounts.