logo wit met glowing maan

Klik hier voor de FAQ pagina!

Queen Mab lijst

Queen Mab

Fairy Queen in William Shakespeare’s Romeo and Juliet
‘Bringer of Dreams’

Queen Mab, koningin der elfen, komt voor in het beroemde verhaal ‘Romeo en Juliet’ van William Shakespeare. Zij wordt beschreven als degene die dromen bij de slapenden brengt, zowel goede als kwade.

We waren blij verrast en vereerd toen onze vriendin en klant met deze opdracht bij ons kwam. Zijzelf, getalenteerd als ze is, had voor ons alvast een schets gemaakt van wat zij ongeveer wilde. Het geheel moest etherisch zijn en omhuld met sterren. Hiermee zijn wij aan de slag gegaan en al snel waren we uit de vorm en kleuren.

Voor een etherisch effect kozen we voor het kostuum een onderlaag van soepele, paarse glitterstof met daar overheen een poeder blauwe laag van een glasachtige stof die precies de juiste transparantie en glans aan het kostuum gaf en tot slot een gaas met een kleurverloop van donkerblauw naar wit. Daarop appliceerden we stukken van een stof die volgeborduurd was met verschillende gouden sterren.

Het resultaat: een jurk in drie verschillend gekleurde lagen met dramatische, in een punt uitlopende mouwen, een sleep, een kap op een blote rug, een op maat gerimpeld lijfje waarbij op de borst (op huidkleurig gaas) de sterren doorlopen en langs de lijn van het diep uitgesneden décolleté alle drie de kleuren van het kostuum te zien zijn. Rondom de taille, borst en ellebogen loopt een werveling van sterren. Rondom de wijde kap, die de kleur heeft van de middelste laag van de jurk, loopt een goudkleurig kant met sterren aan zowel de binnen-als de buitenkant.

Naast het kostuum heeft de klant ons ook de opdracht gegeven om er een staf bij te maken, omdat dit het voel van Queen Mab helemaal af zou maken. Hier waren we het mee eens en met groot enthousiasme stortten we ons op een ontwerp. Met behulp van een handgesneden herdersstaf en een stuk spiderwood met een bijzondere vorm konden we de basis maken.

Door de twee stukken met schroeven aan elkaar te bevestigen zorgden we dat het een stevig geheel was, dat sterk genoeg zou zijn om een lantaarn te dragen. De overgang tussen de twee stukken hout (die overigens ongeveer dezelfde kleur hadden) werd met klei bestreken, er werd textuur in gekerfd en nadat het gedroogd was beschilderd en gevernist (tegen eventuele regen). het resultaat was wat ons betreft erg indrukwekkend. Na het bevestigen van de met micro ledlampjes gevulde lantaarn was de staf voltooid.