logo wit met glowing maan

Klik hier voor de FAQ pagina!

Moon Princess All Kinds of Fur lijst

Moon Princess

All-Kinds-Of-Fur / Bontepels ~ ‘Moon Princess’
Gebaseerd op het sprookje ‘Bontepels’

Door een onfortuinlijk toeval moet een goedhartige prinses trouwen met haar vader de koning. Ze verzint een plan om aan haar noodlot te ontsnappen en laat voor de bruiloft drie onmogelijke jurken maken, om wat tijd te winnen om haar ontsnappingsplan uit te voeren. Een jurk die straalt als de maan, één jurk schitterend als de sterren en één zo glanzend als de gouden zon.

De eerste jurk die met grote moeite voor haar wordt gemaakt is van parelmoeren stoffen en glanst als de bleke maan. De tweede jurk is net zo moeilijk om te maken en bestaat uit nachtblauw en zilver en is bezaaid met sterren. Tegen de tijd dat de laatste jurk aan de prinses  wordt gepresenteerd is haar plan voltooid. Met behulp haar vrienden de dieren uit het bos heeft ze een pak laten maken van bont en veren, waarmee ze uit het kasteel ontsnapt.

Ze komt in een naburig koninkrijk te werken als schoonmaakster van een prins, die haar in eerste instantie met arrogantie benadert. Totdat ze tijdens een bal als zichzelf verschijnt en haar eerste jurk aantrekt. De prins wordt op slag verliefd. Op het tweede bal verschijnt ze weer en de prins kan haar net niet tegenhouden. Bij het laatste bal, waarbij ze de gouden jurk draagt, verliest ze haar gouden muiltje.

Net als in het verhaal van Assepoester laat hij ook alle meisjes uit het land het schoentje passen en zo ook Bontepels, zoals het arme meisje genoemd wordt. Zij past het schoentje, de dieren halen het bonten kleed van haar af en daar staat ze, in al haar glorie. Uiteraard trouwen ze en worden ze samen oud en gelukkig.

Fotografie: Atelier Phantasma

 (Waarom rekenen we het materiaal apart? Kijk hier voor meer informatie.)