logo wit met glowing maan

Klik hier voor de FAQ pagina!

Harry Potter Albus Dumbledore lijst

Harry Potter

Harry Potter 5 – Order of the Phoenix: Professor Dumbledore
Dumbledore’s Robe

We’ve all got both light and dark inside us. What matters is the part we choose to act on. That’s who we really are

In The Order of the Phoenix, deel vijf uit de reeks films van Harry Potter, draagt Professor Dumbledore een prachtig, handgeborduurd kledingstuk dat zijn indrukwekkende en waardige houding onderstreept. Deze mochten we in opdracht maken voor de fantastische ‘Dutch Dumbledore’, Eduard Frankes.

We hadden niet echt heel veel goed beeldmateriaal van dit kostuum, wat altijd een uitdaging is bij replica’s. Om een goede match van stoffen en materialen te vinden was nog een hele zoektocht, maar altijd wel een hele leuke.

Het kostuum bestaat eigenlijk uit drie kostuums: een onderste laag met een uitgebreid gedecoreerd borststuk en nauwsluitende mouwen, dat de onderste ‘jurk’ vormt. Dan komt de tweede laag, een jas met ingewikkelde, wijde mouwen, revers en een puntige kap. Daar overheen de derde laag en tweede, mouwloze jas, met revers en een puntige kap. De jassen worden op het midden beide met een enkele, handgeknoopte zilveren sluiting gesloten.


Alle lagen van dit kostuum zijn met liefde en zorg genaaid en gedecoreerd. Zo zijn koord, band, op maat gesneden franjeband en uitgeknipt kant op de verschillende delen van het kostuum van Dumbledore geappliceerd en is er op de buitenste laag met de hand geborduurd om de exacte vorm van het borduurwerk op het origineel te matchen. Alle knoopjes zijn met de hand gemaakt van zilverkoord. De stoffen zijn zorgvuldig uitgezocht om de moeilijk te duiden kleur en textuur van het origineel, waarvan zo goed als geen afbeeldingen beschikbaar zijn in natuurlijk licht, te benaderen.
Om onze Eduard uiteindelijk in vol ornaat in zijn kostuum te zien stralen, was een bijzonder en emotioneel moment.


Fotografie:
Op trap met koor van studenten: Nijhuis Fotografie
Met verlicht boekje: Boy Khongklai
Met wit uiltje: Risk Photography
Met wit uiltje bij kasteel: Pim Paparazzi