logo wit met glowing maan

Klik hier voor de FAQ pagina!

Phantasy Couture Belle

Belle

Beauty and the Beast ~ ‘Belle’

Onze Belle jurk is geïnspireerd op het sprookje natuurlijk, maar ook we hebben ons laten inspireren door andere kostuums. Zo is de gele kleur een knipoog naar en ode aan de welbekende gele jurk uit de Disney versie. Wij hebben gekozen voor een lijfje dat doet denken aan jurken uit de tijd van Sisi, met een kantje met rozen dat van de punt van het lijfje naar achterop de rug loopt. Handgemaakte rode rozen in twee tinten sieren het lijfje net als schattige kanten mouwtjes met een lint om ze dicht te strikken.

Bij Belle denken we aan zachte stoffen, onschuldig, net als zij. Daarom hebben we het zachtste kantstof gekocht wat we konden vinden. De stoffen van het lijfje zijn, als we dat zelf mogen zeggen, erg spectaculair. Een stof met rozen, met zeepbelglans, die we hebben geverfd zodat het mooi geel is geworden en waarbij de rozen nog duidelijker naar voren komen. Deze stof is op twee manieren toegepast, op het voorpand en de achterpanden is de stof wit met gele rozen en op de andere delen geel met witte rozen. Een laag tule eroverheen zorgt voor extra kleurdiepte en glans; de rok is opgebouwd uit bijzonder veel lagen bovenop een grote crinoline. We hebben diverse kleuren geel gecombineerd om tot een diepe kleur te komen én er zit ook weer een laag zeepbelstof in voor een vleugje magie. Bij de rok met tule zijn er prachtige handgemaakte rozen en een mooie strik te vinden. We hebben gebruik gemaakt van het thema rozen, omdat de roos zo’n prominente rol speelt in het leven van het Beest en de lieden in zijn kasteel. Een ketting met rode roos en een haarversiering met handgemaakte rozen in verschillende maten maken het plaatje af.

Als het koud is kan er een kort capeje bij gedragen worden van satijn dat is afgezet met kant. Om het af te maken is de sluiting versierd met lint en roosjes. Desgewenst kunnen er ook gele handschoenen bij gedragen worden, die tevens met roosjes zijn versierd.

Fotografie: Atelier Phantasma

(Waarom rekenen we het materiaal apart? Kijk hier voor meer informatie.)