logo wit met glowing maan

Klik hier voor de FAQ pagina!

Iron Man - Mark III lijst

Tony Stark

Iron Man III
Mark 42 inspired dress

“It’s Christmas. Take ‘em to Church.”

Tony Stark, een bekend en, sinds hij gespeeld werd door Robert Downey Junior, zeer populair karakter uit het Marvel strip universum. Dit bijzonder intelligente en eigenwijze karakter maakt een behoorlijke persoonlijke groei door en gebruikt zijn ongelimiteerde talenten voor het ontwikkelen van een veelheid aan technische hoogstandjes, waaronder de vele bewapende ‘harnassen’, die zijn alter ego Iron Man draagt om de mensheid te behoeden voor het kwaad, zoals een echte held betaamt.

De Mark 42 jurk is gebaseerd op zijn 42e ‘Iron Man suit’, één die de hoofdrol speelt in Iron Man III. Op speelse wijze hebben we geprobeerd de satijnen jurk door het gebruik van dezelfde kleuren en vlakverdeling hierop te laten lijken. Het lijnenwerk, dat benadrukt wordt door piping, is een knipoog naar dat op het harnas, dat de mannelijke vorm naar voren brengt; hier onderstreept het juist de vrouwelijke vorm. Borst en schouders zijn bedekt met gevouwen stof, wat diepte geeft maar wel strak blijft. Op het midden van de borst is een cirkel genaaid die uit een sandwich bestaat van satijn, iriserende stof en kant. Deze stelt de ‘arc reactor’ voor, een sterke energiebron die Tony heeft gebouwd, op basis van nucleaire energie.

Een split in de jurk toont stoere biker boots, de handschoenen representeren de gewapende handen van het harnas en het masker de gesloten helm met gezichtsvorm, die zo kenmerkend is voor de Iron Man suits.