logo wit met glowing maan

Klik hier voor de FAQ pagina!

Kaiserin Elisabeth Hungarische Kronung lijst

Elisabeth Hongaarse Kroningsjurk

‘Sisi’s Hungarian dress’

In 1867 werden Oostenrijk en Hongarije met elkaar verenigd, mede door de politieke invloed van keizerin Elisabeth (Sisi). Tijdens de ceremonie werden zij en haar man gekroond tot koningin en koning van Hongarije. Hierbij droeg zij een uitgebreide jurk in Hongaarse stijl, bestaande uit een brede, champagnekleurige rok met wit kant en tule en een enorme sleep. Het donkerblauwe fluwelen lijfje is versierd met parels, kant en strikken. Een prachtige kroon met kanten sleep maakt het geheel af.

Onze replica bestaat uit grote hoeveelheden satijn, kant, taft, tule en fluweel. Het uit vele panden bestaande lijfje is versierd met twee soorten kant langs de halslijn en borst. Het pofmouwtje is tevens met kant versierd en met grote strikken. Het voorpand is met meterslange parelkettingen met druppelvormige parels overspannen.

De rok wordt bedekt door lagen witte tule en kant, die trapsgewijs via vele enorme vouwen naar de sleep toe lopen. Ze zijn opgerimpeld en versierd met biaisband en een tule kantje. Aan de voorzijde hangt een schort, bestaande uit verschillende lagen kant. Ook de sleep aan de kroon bestaat uit dit kant.

Bij het kostuum is een ketting ontworpen, licht gebaseerd op het rijke zilveren sieraad dat Sisi tijdens de ceremonie droeg.

Fotografie:
Atelier Phantasma

Prijsindicatie: vanaf € 2500,00 exclusief BTW en materialen.
(Waarom rekenen we het materiaal apart? Kijk hier voor meer informatie.)